Als ik in Bergen op Zoom zou wonen ...

Posted on March 5, 2017

Voor mijn broer Kees, die in Bergen op Zoom woont, en die klaagt over het feit dat daar zo weinig te doen is.

Als ik in Bergen op Zoom zou wonen, zou ik onmiddellijk willen kennismaken met Annemarie de Vooght. en zou ik me inschrijven voor een yoga cursus bij Soham Yoga.

Maar ik zou zeker ook de lessen van De Yoga Vereniging uitproberen. Je kunt hier onbeperkt yoga doen voor een goede prijs, zegt een van de enthousiaste cursisten. Dit is dichtbij: met de fiets maar 10 minuten.

Mindfulness in Bergen op Zoom kan ook: zie Mindfulness-trainingen. Je komt dan terecht bij Marja Versaevel. Adres: Zenter, centrum voor welzijn, Antwerpsestraatweg 296, 4624 JL Bergen op Zoom.

Ook de Kom bij Jezelf dag van Praktijk Sora lijkt me een aanrader. Je maakt dan kennis met Martine Brosens en Ineke de Jager (eigenares van Praktijk Sora).

Als je heel serieus mindfulness wilt doen zou je je kunnen aansluiten bij de boeddhistische sangha in Roosendaal, die wordt gerund door Ludy Schellart en Anja Uitdewilligen: Mindfulness Roosendaal, in de traditie van Thich Nhat Hanh. Meer informatie over de Sangha is hier.

Dicht bij elkaar komen doe je door elkaar aan te raken. Ook hier zijn spannende cursussen voor, in Roosendaal: Touching the Body Mind.

En als je dit allemaal te persoonlijk of te spannend vindt dan kun je ook nog gewoon een cursus Frans gaan doen bij de Alliance Francaise.

Kortom: Bergen op Zoom rocks.

En als je af en toe naar Amsterdam wilt komen: het is maar twee uur en een kwartier met de trein, zonder overstappen.